Destination Wedding

Valls - Barcelona, Spanje

Het parelwitte strand van een tropisch eiland, de rand van een klif met een indrukwekkend uitzicht, een prachtig meer aan een pittoresk dorpje, een uitgestrekte landelijke wijngaard: dat zijn de huwelijkslocaties waar iedereen van droomt. Voor Ella & Jordan werd deze droom realiteit en het hele team van Storyline Weddings mocht met hun mee op dit 3-daags huwelijk om alles vast te leggen op foto en video.

Dag 0 - Wijngaarden, olijven en lavendel

Na aankomst op het vliegveld en een klein hapje, staat er maar 1 ding op onze agenda: de huwelijkslocatie verkennen!

Op ongeveer een uurtje van het bruisende Barcelona, vlak bij het dorpje Valls (Spanje), vind je tussen de prachtige met druivelaars beklede valleien en pittoreske huisjes het domein van Masia Cabellut. De smalle zandweg die tussen de wijngaard loopt brengt ons op de heuvel waar de prachtige landelijke villa (de masia) op rust. Deze kan alleen maar beschreven worden als een paradijselijke droomwoning.

Het geritsel van de zachte bries door de olijfbomen, de subtiele geur van de lavendel en de felgroene kleur van de druivelaars in bloei brengen ons helemaal tot rust. Van dit hoger gelegen punt hebben we een volledig zicht op de vallei met de wijn-/olijfgaard. Hier worden namelijk heerlijke wijn en ambachtelijke olijfolie geproduceerd.

Na het ontmoeten en wat bij te babbelen met Ella en Jordan (die er helemaal klaar voor zijn), beginnen wij eraan. Met camera’s en drone gaan we meteen op verkenning. Te voet door de smalle zandwegen van de wijngaard komen tot op het hoogste punt van het domein. Tijd om de drone los te laten en de eerste opnames te testen. We bekijken elk hoekje om de komende dagen de mooiste beelden vast te kunnen leggen, zowel binnen als buiten de masia.

Helemaal overtuigd van de geweldige trouwlocatie komt onze eerste dag tot zijn einde. Wij zijn helemaal klaar voor de komende dagen en staan te popelen om eraan te beginnen. Lichtjes uitgedrukt is het de droom van elke fotograaf/videograaf om hier zijn creativiteit de vrije loop te laten.

Dag 1 - Pre-wedding sunrise

De pre-wedding (aka de tapas-avond) zal pas om 19u van start gaan, maar onze dag begint veel vroeger. Terwijl buiten nog alles donker is en de meesten nog in bed liggen, gaat onze wekker om 6u. Waarom? Heb je nog de prachtige wijngaard voor ogen? Wel, het wordt nog spectaculairder met de eerste zonnestraaltjes die over de heuvel heen schijnen en alles met een gouden gloed bekleden. De de foto’s, video’s en drone beelden die we vastleggen zijn adembenemend. Wat een mooie beloning voor het vroeg opstaan. 

Later op de avond, wanneer de zon al stilletjes begint te zakken arriveren de eerste gasten. Van keuken tot versiering en ontvangst, alles is tot op de puntjes geregeld door de wedding planner en de catering waardoor het feest voor iedereen een succes is. De tent is versierd met gezellige lampionnen, er klinkt sfeervolle muziek van de live gitarist en de heerlijke geuren van ibérico ham en truffelkaas geven ons een echt en typisch Spaans gevoel. Er hangt een prachtige sfeer die zorgt voor veel lachende momenten en spontane foto’s en video’s.

Dag 2 - De Trouwdag

Vandaag is het de grote dag van het bruidspaar en ze zien er beeldig uit. De dag begint voor ons met het fotograferen van de details en van het koppel terwijl zij zich afzonderlijk klaar maken in de bridal suite. Er is van hieruit een prachtig uitzicht op de vallei die bijna doet vergeten dat deze dag helemaal vol staat gepland. En het is met dat uitzicht op de achtergrond dat kort er na ons favoriete moment van de dag plaats vind: de first look.

Jordan die zijn bruid nog nooit met dit kleed heeft gezien, wacht dromerig met het kleurrijke bruidsboeket in zijn hand terwijl hij uitkijkt op de vallei. Ella die hem langs achteren benadert kan haar glimlach niet kan bedwingen terwijl ze hem op de schouder tikt. Eindelijk zien ze mekaar, beeldschoon, klaar voor deze dag. Jordan, die de emoties van het moment voelt oplopen, kan zijn drang voor het maken van mopjes om het ijs te breken niet meer bedwingen en laat ons allemaal in de lach schieten. Dit zijn de momenten waar wij als fotograaf en videograaf naar op zoek zijn, de spontane, echte momenten.

Na de first look, staat de wedding planner Betsaida al op ons te wachten om het startsein aan de ceremonie te kunnen geven. De ceremonie zal gehouden worden in de prachtige tuin van de masia. Bloemen en bomen begeleiden ons naar een open plek aan de rand van een hoger gelegen plateau. Ook hier is alles tot in de puntjes verzorgd: zitplaatsen voor de gasten, een kabbelend fonteintje en vooraan een prachtige ark van bloemen met daarachter een volledig uitzicht op de vallei die bekleed is met talloze groene druivelaars en olijfbomen.

Na een pakkende ceremonie en emotionele geloften komen zowel de gasten als het bruidspaar tot verfrissing tijdens een receptie aan het zwembad. Dit is voor ons het ‘dood moment’ dat wij nodig hebben om de van A-tot-Z versierde tent te fotograferen.

Nog voor de rest van de gasten arriveert voor het avondfeest hebben wij even tijd voor de fotoshoot op het domein. Heerlijk zo’n variatie in landschap! Nu ook dat achter de rug is kunnen Ella en Jordan verder genieten van de feestelijke avond gevuld met heerlijke Spaanse en Catalaanse specialiteiten, met de feestelijke stemming van vrienden en familie en het dansen op de Rumba Catalana van de geweldige live-band. 

Dag 3 - Post-wedding paella!

De laatste dag is voor iedereen even uitblazen en nagenieten. Er werd een meters lange, piekfijn verzorgde tafel neergezet op een graspad tussen de notenbomen. Terwijl de verse paella in gigantische pannen wordt klaargemaakt, genieten de gasten van de heerlijke geur en een laatste gezellige babbel op deze post-wedding. De locatie, sfeer en voorbereidingen zorgen voor een typisch mediterraanse sfeer. De vrolijke gezichten bevestigen dat dit de perfecte afsluiter is van een geslaagd weekend. Ook voor ons is het nu tijd om naar huis te gaan waar dat wij volop aan de slag gaan om ons beeldmateriaal te verwerken.

Vorige
Vorige

6 tips voor geslaagde trouwfoto’s